Bombardier furnizeaza sistemul de tractiune MITRAC metroului din Londra

Bombardier Transportation a castigat un contract acordat de London Underground (LU) pentru livrarea de motoare si sisteme noi de control al tractiunii pentru flota sa care circula pe Linia Centrala. In cadrul proiectului, Bombardier va inlocui motoarele de tractiune in curent continuu ale trenurilor care circula pe aceasta linie cu cele mai noi sisteme de tractiune MITRAC in curent alternativ, precum si cu tehnologia MITRAC de control al tractiunii. Acest contract, care va fi valabil pana in 2024, este evaluat la aprox. 112,1 milioane de lire (121.8 milioane de euro), Bombardier oferind si asistenta permanenta pentru lucrarile de intretinere.

Bombardier va livra noi motoare si sisteme de control al tractiunii pentru 85 de trenuri a cate 8 vagoane fiecare care circula pe linia Centrala (in total 680 de vagoane). Proiectul va fi coordonat de la centrul Bombardier din Västeras, Suedia. Instalarea primului tren, alaturi de lucrarile auxiliare de integrare si testare a vehiculului se vor face la centrul Bombardier din Derby, Marea Britanie.

Proiectul de reinstalare a sistemului de tractiune dezvoltat de Bombardier face parte din Programul de Imbunatatire a Liniei Centrale (CLIP). Acest program include mai multe modernizari orientate catre client si se preconizeaza ca va reduce defectiunile flotei care circula pe Linia Centrala si care afecteaza clientii.

„Acest contract important este o dovada a imbunatatirilor semnificative aduse de sistemele Bombardier MITRAC consumului de energie, fiabilitatii si performantei. De asemenea, acesta reprezinta o garantie a diviziei noastre de sisteme de tractiune, ca urmare a performantei sistemelor MITRAC pe liniile London Underground. Relatia de colaborare dintre Bombardier si London Underground este una fructuoasa si continuam sa furnizam tehnologie de ultima ora de-a lungul retelei de metrou si sa jucam un rol vital in furnizarea serviciilor de transport din Londra”, a declarat Richard Hunter, Directorul Executiv al Bombardier Transportation UK.