Bombardier castiga un nou contract in Bruxelles

Operatorul de Transport Public din Bruxelles (STIB) a atribuit companiei Bombardier un contract-cadru pentru livrarea a pana la 175 de tramvaie. Contractul final ar putea semnat la data de 20 februarie.

Comanda ferma prevede livrarea a 60 de tramvaie, valoarea fiind de 169 milioane de euro, fara TVA. Aceasta comanda include si livrarea pieselor de schimb precum si a unui simulator de training pentru vatmani. Mentenanta tramvaielor va fi, de asemenea, asigurata de catre Bombardier.

Tramvaiele vor fi construite in doua versiuni, cea scurta cu 32 metri lungime si versiunea lunga, de 43 metri. Toate cele 60 de tramvaie vor avea podea joasa si cate doua spatii multifunctionale.

Livrarea noilor tramvaie va avea loc incepand cu 2020, urmand ca acestea sa inlocuiasca cateva din tramvaiele vechi, din parcul STIB si care nu au podea joasa.

Achizitia face parte din Programul pentru Investitii in Transport Public 2015 – 2025, derulat de catre administratia de la Bruxelles. Acest program are o valoare totala de 5,2 miliarde de euro. In 2017, Operatorul de Transport Public din Bruxelles a inregistrat un nou record al pasagerilor transportati, de 401 milioane calatorii cu toate modurile de transport din oras, ceea ce a insemnat o crestere de 8% fata de anul precedent.