Bombardier a prezentat platforma locomotivei Traxx

7 iunie 2019

Bombardier Transportation a prezentat platforma locomotivei Traxx si solutiile sale inovatoare in cadrul expozitiei Transport Logistic 2019 care a avut loc in Munchen.
Platforma Traxx beneficiaza de solutii electronice de ultima generatie si mecanisme imbunatatite care ofera avantaje in privinta efortului de tractiune, eficientei energetice si a intretinerii. De exemplu, locomotiva MS3 este prima si singura locomotiva multisistem care poate fi dotata cu functia Last Mile, o tehnologie care ii permite sa calatoreasca si pe segmentele de linie neelectrificate. Versiunea DC3 este si ea dotata cu aceasta optiune.
In prezent, peste 2,000 de astfel de locomotive opereaza in 20 de tari, acoperind o distanta de 300 de milioane de km pe an. Operatorii acestor vehicule beneficiaza de o retea densa de ateliere de reparatii in toata Europa si suport de tip hotline non-stop, dar si de alte beneficii oferite de echipele de service ale companiei Bombardier.
In urma cu doi ani, Bombardier a lansat platforma Traxx 3, iar de atunci au fost comandate 150 de astfel de locomotive. In acest moment, 20 de locomotive DC3 opereaza in Italia, iar cele 6 locomotive prototip MS3 sunt testate pe mai multe retele pentru a obtine autorizatia de circulatie in peste 10 tari si pentru mai bine de 50 de configuratii definite de tarile unde locomotivele vor fi utilizate si includ optiuni tehnice de tipul last mile, control de la distanta, boghiuri personalizate etc.