Bombardier a prezentat noul sau sistem de siguranta pentru LRV-uri

14 iunie 2019

In cadrul Summitului International pentru Transport Public organizat de UITP, Bombardier a prezentat noul sau sistem de siguranta pentru LRV-uri, numit „Compas”. Conform estimarilor, acest sistem modern va primi autorizatie de intrare in serviciu pana la jumatatea lui 2020. Sistemul aduce avantaje precum o mai buna autonomie a vehiculelor permitand operarea automata in depouri, dar si planificarea integrarii viitoare.
Sistemul de Asistenta in Monitorizarea si Preventia Coliziunilor si a Excesului de Viteza (COMPAS) este un sistem care combina doua dintre cele mai solicitate functii de asistenta a soferului, un sistem de preventie a excesului de viteza si un sistem automat de asistenta in identificarea obstacolelor.
Solutia a fost dezvoltata pentru a se asigura ca soferul controleaza intotdeauna vehiculul, folosind informatii digitale despre calea de rulare si odometria vizuala pentru a preveni depasirea limitelor de viteza prestabilite, imbunatatind astfel siguranta pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic.
In curand, Bombardier va lansa testele operationale pe vehiculele Wiener Linien si in Blackpool, in Marea Britanie.