Bombardier a prezentat locomotiva Traxx 3

Bombardier a prezentat oficial noua sa platforma de locomotiva Traxx 3 la fabrica din Kassel, Germania. Pentru o mai buna eficienta si operare in conditii de consum redus, platforma Traxx 3 a fost proiectata tinandu-se cont de cele mai noi solutii de intretinere digitala din industria transportului de marfa. Platformele inteligente au la baza tehnologiile Conditional Based Maintenance, Big Data si IoT care coreleaza datele de la vehicul si infrastructura pentru a monitoriza in timp real starea vehiculului, anticipand interventiile pentru intretinere si garantand, in acelasi timp, performanta si disponibilitatea parcului de material rulant in conditii optime.
Traxx Service Group se afla in Kassel, cea mai mare fabrica pentru productia de locomotive a companiei Bombardier Transportation care 170 de ani de la infiintare anul acesta. Aprox. 35.500 de locomotive au fost construite in aceasta fabrica incepand cu anul 1848.
„Locomotiva Traxx MS3 este singura locomotiva de pe piata cu functia Last Mile, care ii permite sa opereze pe sectiunile de cale ferata neelectrificate care se gasesc adesea in porturi sau terminale de marfa. Aceasta functie reprezinta un avantaj foarte important care le permite clientilor nostri sa ofere o alternativa la traficul de marfa rutier pe durata intregii calatorii”, a declarat Michael Fohrer, Presedinte pentru Regiunea ECC si Director Bombardier Transportation Germania.