sâmbătă, iunie 3, 2023
spot_img

Bombardier a castigat un contract major in Cehia

CD Cargo si Bombardier Transportation au semnat un acord pentru livrarea a pana la 50 de locomotive din cea mai noua gama Bombardier TRAXX Multi-System. Potrivit acordului, prima comanda ferma prevede livrarea a 10 locomotive Bombardier TRAXX MS3.

Acestea vor fi utilizate de catre CD Cargo pentru a opera atat intern cat si in state vecine precum Slovacia, Germania, Austria, Polonia si Ungaria. Transporturile ar putea fi extinse catre Slovenia si Croatia. Locomotivele vor fi asamblate in atelierul Bombardier din Kassel, Germania, in timp ce piesele pentru caroserie vor fi fabricate la Wroclaw, Polonia, iar boghiurile vor fi produse la Siegen, Germania.

“Noile locomotive TRAXX MS3 vor fi cele mai moderne din parcul nostru de material rulant. Puterea de tractiune si performanta pe distante lungi, convenabila din punct de vedere al costurilor, vor veni in sprijinul strategiei noastre internationale de business. Aceste caracteristici permit locomotivei sa fie interoperabila atat pe piata interna cat si pe cele din statele vecine”, a precizat Ivan Bednárik, Presedintele Consiliului Directorilor din CD Cargo.

“Ne bucuram sa adaugam CD Cargo printre noii clienti. Succesul din Republica Ceha marcheaza intrarea pe piata din Europa Centrala, Estica si de Sud-Est a noii locomotive din gama TRAXX MS3. Faptul ca aceasta gama se vinde foarte bine si avem peste 2,250 astfel de locomotive vandute, a convins inca un client important”, a punctat Michael Fohrer, Presedinte Bombardier Transportation pentru Regiunea Europei Centrale si de Est, Rusia, Israel, CSI si China.

Locomotiva TRAXX MS3 este singura locomotiva multi-sistem de pe piata care are functia Last Mile, optiune ce permite transportul facil pe sectiunile de cale ferata neelectrificate precum sunt cele din porturi sau cele din terminalele de marfa. Acest vehicul se adreseaza cerintelor clientilor pentru imbunatatirea profitabilitatii, sporirea flexibilitatii si pentru o performanta mai viabila pe intreaga durata de viata a locomotivei.

Noua locomotiva va fi dotata cu cea mai recenta solutie ETCS, Baseline 3, fapt ce asigura un transport unitar inca din prima zi de operare.

Comanda ferma ridica acum totalul comenzilor la 54 de astfel de locomotive moderne, achizitionate de catre operatori cehi.

Ultimele Articole