Bombardier a castigat un contract ERTMS in Polonia

Administratorul de infrastructura feroviara din Polonia, PKP PLK, si Bombardier Transportation (ZWUS) Polska au semnat un contract de 20,7 milioane de euro pentru proiectarea si instalarea sistemului ERTMS/ETCS Nivel 2 pe sectiunea Wrocław – Poznań, ca parte a magistralei E59. Contractul este co-finantat de Uniunea Europeana prin Mecanismul de Conectare a Europei.
Contractul prevede instalarea ETCS Nivel 2 si a sistemelor de control al traficului feroviar pe o lungime de 162 km, inclusiv in cadrul a 17 statii. Contractul ar urma sa fie finalizat in 61 de luni (5 ani).
In cadrul contractului, Bombardier va instala si RBS (Centru Radio Bloc) pentru trei centre de control al traficului (in Wrocław Popowice, Leszno si Poznań II), utilizand reteaua GSM-R.
Inainte de demararea lucrarilor, Bombardier va pregati documentatia de proiect, necesara lucrarilor proi-zise si de asemenea se va ocupa de obtinerea acordurilor si deciziilor pentru inceperea lucrarilor.
Anul trecut, PKP PLK a finalizat modernizarea sectiunii Poznań – Czempinia, inclusiv a 8 statii, permitand trenurilor sa circule cu viteze de 160 km/h, iar in prezent demareaza lucrari de modernizare pentru sectiunea Czempinia – Rawicz, ca parte a proiectului de modernizare a liniei Wrocław – Poznań.
Lucrarile sunt executate in cadrul unui proiect co-finantat de Uniunea Europeana cu 76%, prin Mecanismul de Conectare a Europei. Valoarea totala a proiectului este de 285,6 milioane de euro.