joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Emil Boc a stabilit când încep lucrările la metroul Cluj-Napoca

Ordinul de începere pentru lucrările la metroul Cluj-Napoca va fi dat cât de curând, după care urmează fazele din proiect, dă asigurări primarul Clujului, Emil Boc.

podețe la Regionala Brașov

Edilul Clujului a afirmat că ordinul de începere a lucrărilor pentru metroul din Cluj va fi emis cu începere de la 1 septembrie, după care urmează faza de proiectare, de obţinere a autorizaţiei de construcţie și finalizarea exproprierilor, potrivit Ziua de Cluj.

Ordinul de începere a lucrărilor este 1 septembrie, conform solicitării adresate de către constructori, ei ne-au solicitat pentru a putea pregăti demararea lucrărilor pentru că este un proiect de mare anvergură, ne-au solicitat să emitem ordinul de începere cu data de 1 septembrie”, a spus primarul Emil Boc, marți, într-o conferinţă de presă.

Lucrările la metroul Cluj-Napoca încep cu faza de proiectare

Acesta a precizat că „şase luni este faza de proiectare, după care urmează obţinerea autorizaţiei de construcţie, finalizarea exproprierilor”.

Contractul pentru magistrala de metrou M1 de la Cluj-Napoca a fost semnat pe 25 mai 2023, în prezența fostului premier Nicoale Ciucă și a foștilor miniștri Lucian Bode și Sorin Grindeanu. Conform primarului Emil Boc, în august 2026 ar trebui să fie terminate 9 stații, dar metroul trebuie să fie funcțional abia în 2031.

Asocierea Gulermak – Alstom – Arcada a câștigat contractul cu o ofertă de 9 miliarde de lei. Contractul pentru Magistrala de 21 de kilometri și 19 stații are o durată de 96 de luni și are 300 de milioane de euro finanțare prin PNRR. Ministerul Transporturilor asigură finanțarea de la bugetul de stat, fonduri europene, dar și Primăria Cluj-Napoca va avea o contribuție de la bugetul local. Finanțarea din PNRR de 300 de milioane de euro este pentru structura primelor 9 stații.

Ultimele Articole