BMW ar putea majora volumul de marfuri pe calea ferata

9 mai 2017

01-bmwBMW intentioneaza sa utilizeze mai mult serviciile feroviare pentru a transfera marfuri catre China, a declarat Nobert Dierks, responsabil cu planificarea serviciilor de logistica si transport in cadrul BMW. Compania a utilizat China Railway Express (CRE) din 2011 ca metoda alternativa de a transporta marfuri in China, inclusiv materiale de productie, piese pentru motoare si componente postvanzare. BMW a ales CRE deoarece este o metoda care reduce timpul de transport comparativ cu transportul maritim si este mai ieftina in comparatie cu transportul aerian.
„Obisnuiam sa transportam piesele noastre catre porturile din apropiere si apoi sa utilizam transportul maritim pentru transfer, insa am intampinat probleme legate de punctualitate. De aceea am ales CRE ca alternativa, deoarece ajunge intotdeauna la timp”, a declarat Nobert Dierks. Timpul de livrare prin intermediul CRE, de la fabricile germane BMW catre cartierul industrial chinez in regiunea nord-estica, a fost de aproximativ 30 de zile in 2011, dar dureaza numai 17 zile in 2017.
BMW va utiliza aceste servicii mai mult in viitor, nu doar din motive de eficientizare a costurilor, dar si pentru protectia mediului. Compania estimeaza ca CRE a contribuit la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 15.000 de tone in 2016.