spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

FOTO-VIDEO Trenul de lux Blue Train a deraiat în Africa de Sud

Celebrul tren de lux Blue Train a deraiat în noaptea de sâmbătă spre duminică la ieșirea dintr-o gară, din cauze deocamdată necunoscute.

Blue Train este un tren turistic de mare lux care traversează Africa de Sud și leagă Cape Town de Pretoria, într-o excursie de două zile.

”Trenul a deraiat aseară, la ieșirea dintr-o gară” din Germiston, la aproximativ 20 de kilometri de Johannesburg, a anunțat duminică Autoritatea de reglementare a transporturilor feroviare de Africa de Sud. Trenul nu transporta pasageri. „Nu există victime”, au adăugat oficialii Autorității. Cauzele accidentului nu sunt încă cunoscute.

Blue Train a deraiat. El circula de 75 de ani în Africa de Sud

Trenul de lux Blue Train a fost pus în circulație în urmă cu 75 de ani. Oprit pentru câteva luni din cauza pandemiei de coronavirus, trenul a reînceput să circule în noiembrie anul trecut, notează agenția de presă AFP, preluată de presa franceză.

Unul dintre cele mai exclusiviste moduri de transport din întreaga lume, cu servicii asigurate de majordomi, gastronomie rafinată și coniacuri fine servite la bord împreună cu trabucuri cubaneze, Blue Train a câștigat numeroase premii în domeniul turistic.

Prețurile prohibitive ale biletelor de călătorie făceau până nu demult ca garnitura să fie accesibilă în principal clienților străini. Criza sanitară a făcut însă să scadă prețurile, atrăgând acum clienții sud-africani, chiar dacă biletul costă încă cel puțin echivalentul a 1.300 de euro de persoană.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole