luni, aprilie 15, 2024
spot_img

BLS Cargo a răscumpărat Crossrail Benelux NV de la grupul de transport Rhenus Logistics

Operatorul elvețian de marfă BLS Cargo a răscumpărat Crossrail Benelux NV de la grupul de transport Rhenus, printr-o tranzacție încheiată pe 5 martie.

BLS Cargo a răscumpărat Crossrail

Tranzacția prin care a fos repreluat 100% din capitalul social al operatorului belgian de marfă Crossrail Benelux NV are efect retroactiv, de la 1 ianuarie 2019.

În ultimii doi ani, BLS Cargo a colaborat strâns cu Corssrail Benelux NV, în special în Germania și Belgia. Odată cu această achiziție, BLS Cargo își întărește poziția pe coridorul de marfă Belgia – Germania – Elveția – Italia, notează Rail Passion.

BLS Cargo a răscumpărat Crossrail Benelux, după 11 ani

Crossrail Benelux NV era o filială deținută 100% de compania elvețiană Crossrail AG, ea însăși filială 100% a grupului Rhenus Logistics și care deține de asemenea Crossrail Italia Srl.

Crossrail Benelux a rezultat din fuziunea din aprilie 2008 dintre operatorul DLC (Dillen & Le Jeune Cargo NV) și Crossrail AG. Parcul de tracțiune al Crossrail Benelux NV era compus la 1 martie 2019 din 12 locomotive electrice, dintre care patru Taurus ES 64 U 2 seria 6182 și opt Traxx F 140 MS seria 6186, și din 15 locomotives Diesel, dintre care șapte JT 42 CWR și opt JT 42 CWRM.

Crossrail Benelux are licență de exploatare din septembrie 2010 și certificate de siguranță pentru a putea circula pe căile ferate, germane, belgiene și olandeze. Crossrail Benelux asigură totodată trenuri de containere între porturile belgiene Anvers și Zeebrugge și Germania, Italia și România.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole