vineri, mai 17, 2024
spot_img

Bloomberg: Metroul și linia spre Otopeni l-au ajutat pe Orban să controleze Capitala

Îmbunătăţirile aduse infrastructurii din România atenuează impactul economic negativ produs de coronavirus, crede Bloomberg, publicație în opinia căreia infrastructura de transport națională chiar ar fi suferit o îmbunătățire. Bloomberg menționează România drept țara cu cea mai mare mortalitate în privința Covid deși aceasta este Spania, urmată de Malta. Corupția este un alt element menționat de Bloomberg, deși actuala guvernare și-a făcut titlu de glorie din lupta împotriva acesteia.

doru.cireasa@clubferoviar.ro

Statul cu cea mai proastă infrastructură a blocului european construieşte linii de tren şi drumuri în cel mai rapid ritm de la căderea comunismului, pentru a contracara haosul economic provocat de Covid-19, scrie Bloomberg, citată de Bursa.ro.

România, care are cea mai mare rată a mortalităţii provocată de coronavirus din estul UE, abordează în cele din urmă o mare problemă pentru companii, printre care Renault şi Ford.

Klaus Iohannis a spus, luna trecută: „Dezvoltarea infrastructurii de transport este baza revenirii economice a României. Avem o şansă uriaşă în următorii ani să dezvoltăm această infrastructură utilizând fondurile UE de care dispunem.”

Cele mai importante două proiecte sunt la Bucureşti: o legătură de tren între aeroport şi centrul oraşului care va începe să funcţioneze în decembrie şi prima linie de metrou construită de la zero în 30 de ani.

Amândouă proiectele au întârziat ani de zile. Noul imbold l-a ajutat pe premierul Ludovic Orban să câştige controlul asupra capitalei la alegerile locale. De asemenea, el a sporit absorbţia fondurilor UE, atrăgând 2,7 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) în primele 10 luni ale anului 2020 – de două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ultimele date oficiale la nivel European menționează faptul că Spania are 3,3 decese la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, în timp ce Malta are 3,2 decese, iar România are 3 decese la suta de mii de locuitori.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole