luni, iulie 8, 2024
spot_img

VIDEO. Ce nu se leagă în experiența unui blogger britanic cu trenul CFR Călători

Experiența unui blogger britanic cu trenul CFR Călători pe relația București-Brașov, la clasa 1, a devenit virală pe rețeaua Tik Tok.

Matthew este un influencer din Marea Britanie care are peste 40.000 de urmăritori pe TikTok şi peste 5.000 pe Instagram.

Tânărul s-a filmat recent în timp ce călătorea de la Gara de Nord spre Braşov cu un tren al operatorului feroviar de stat CFR Călători, la clasa 1. Încă de la început, ceva nu se leagă în spusele lui Matthew: „În România, puteți obține un bilet de tren la clasa întâi pentru doar 9 lire sterline. Merg în Transilvania, o zonă situată în munți. Și acesta de aici este trenul meu. Trenurile sunt absolut impunătoare în România”.

El menţionează că a plătit 9 lire pe un bilet, echivalentul a 52 de lei. Or, un bilet de tren la clasa 1 pe relația București Nord-Brașov, la tren Interregio, costă 92,5 lei. Nici la clasa a doua nu este atât de ieftin – 64,5 lei. Poate bloggerul o fi avut vreo reducere, însă nu se poate observa asta pe biletul pe care-l flutură preț de o secundă în fața camerei.La clasa a 2-a cu măsuțe, la clasa 1 – fără

Matthew nu este foarte mulţumit de aspectul vagonului de la clasa 1 de la CFR Călători, spunând că un bilet la clasa a 2-a l-ar fi satisfăcut mult mai mult – la clasa 1 nu sunt măsuțe în dreptul scaunelor, în timp ce la clasa a 2-a da: ”Nu e aşa de rău, este destul loc între scaune, este destul de spaţios, dar nu e nicio masă într-un vagon de clasa 1. Clasa 1 nu este prea impresionantă, ai două prize, un cuier. Credeam că va fi mai bine de atât. Deci, acesta este un vagon de clasa a doua. O să fiu sincer, locurile astea (de la clasa a 2-a – n.red.) sunt mai bune decât ale mele, au şi masă. Nu este o afacere bună să plăteşti pentru un bilet la clasa 1”.

Bloggerul a filmat apoi toaleta vagonului, despre care nu a avut o părere bună. ”Toaletele din tren sunt un pic ciudate. Un tip tocmai a ieșit și fuma o țigară, chiar dacă scrie că nu este permis fumatul. Deci, aceasta este toaleta de la clasa întâi. E destul de mult spațiu. Dar arată un pic dezordonat. Uită-te la hârtia igienică, la zona chiuvetei”, spune Matthew.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole