spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Un PUZ care prevedea blocuri lângă calea ferată, respins de consilierii generali

Un plan urbanistic zonal (PUZ) care prevedea construcția de blocuri lângă calea ferată a fost respins de Consiliul General al Municipiului București.

blocuri lângă calea ferată
FOTO Mihail Costache

În ședința de joi a CGMB s-a respins PUZ pentru strada Electronicii, care ar fi permis ridicarea unor clădiri de locuințe în apropierea Gării Obor (una dintre ele la numai 15 metri de calea ferată).

Încă din ajunul ședinței, deputatul Nicușor Dan, fost consilier general, a precizat că acolo nu trebuie să se construiască locuințe.

Blocuri lângă calea ferată. Nicușor Dan nu e la curent cu mersul trenurilor

„Se dorește ridicarea unor construcții la numai 15 metri de liniile de tren. Poate că unii oameni vor cumpăra acolo, neștiind la ce să se aștepte. Dar când se va relua circulația feroviară prin zonă, cum vor mai putea locui acolo, atât de aproape de calea ferată? Sper că în ședința de mâine (joi – n.red.), consilierii generali să ia cele mai bune decizii și să acționeze în limitele legii și în ajutorul dezvoltării benefice a orașului nostru”, a scris Nicușor Dan, candidatul Opoziției la funcția de primar general la viitoarele alegeri locale, pe pagina sa de Facebook.

Ceea ce nu a aflat însă Nicușor Dan este că circulația feroviară nu poate fi ”reluată”, din moment ce nu a fost niciodată sistată. Chiar și acum, în condițiile reducerii drastice a circulației feroviare impuse de pandemia de coronavirus de tip nou, din Gara Obor sunt programate trei perechi de garnituri Regio pe zi spre și dinspre Fetești.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole