vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

CFR Călători introduce pe trenul de Aeroport un serviciu pe care STB îl are de 15 ani

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători se laudă că a introdus pe trenul de Aeroport un serviciu care la STB este funcțional de mai bine de 15 ani. Mai exact, s-a introdus posibilitatea de a cumpăra bilete de tren prin SMS.

Până acum, pentru călătoria cu trenurile CFR Călători pe relații de pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă și retur, erau următoarele modalități de cumpărare a biletelor:

  • casele de bilete din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă;
  • online, fie direct de pe www.cfrcalatori.ro, fie din aplicațiile mobile „CFR Călători bilete online” și „24pay”;
  • automatele de vânzare bilete din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă;
  • validatoarele contactless din tren ce permit atât validarea titlurilor metropolitane integrate, cât și plata biletului cu card bancar contactless sau alt dispozitiv înrolat cu cardul bancar contactless (fără a se emite chitanță, verificarea realizându-se prin apropierea cardului de validator), imediat după urcarea în tren;
  • orice casă de bilete cu emitere electronică din stațiile CFR Călători, agențiile de voiaj CFR Călători;
  • de la personalul de tren, cu condiția solicitării biletului imediat după urcarea în tren din punctele PO Parc Mogoșoaia și PO Patinoar unde nu sunt case de bilete/automate de vânzare bilete sau în cazul nefuncționării validatoarelor.


Bilete de tren prin SMS: 7,25 lei în loc de 5,5 lei

Acum, potrivit unui comunicat postat pe site-ul operatorului feroviar de stat, călătorii au posibilitatea de a cumpăra titluri de călătorie electronice prin SMS, înainte de urcarea în tren, prin transmiterea unui SMS la numărul 7458.

Pentru achiziționarea unei călătorii, se va transmite prin SMS la numărul 7458 litera:

B – pentru un bilet spre stația București Nord

O – pentru un bilet spre stația Aeroport Henri Coandă

Tariful unui bilet, în orice direcție, este de 1,20 euro + TVA. Se adaugă și costul SMS-ului trimis la 7458: 0,05 euro + TVA în Orange și Telekom, gratuit în Vodafone și Digi. Făcând calculul, rezultă că prețul unui bilet cumpărat prin SMS este de 7,25 lei (din Orange și Telekom, 7 lei din Vodafone și Digi), față de 5,5 lei, cât costă el în mod normal.

CITEȘTE și CFR Călători s-a pus pe jumulit românii și străinii în trenul de Aeroport Otopeni

Prin transmiterea unui SMS se poate cumpăra titlul de călătorie pentru o singură persoană, (bilet întreg). În urma transmiterii SMS-ului, călătorul va primi un mesaj SMS cu un link, la accesarea căruia se va deschide codul QR pentru verificare. La verificarea titlurilor de călătorie de către personalul feroviar, este obligatorie prezentarea mesajului SMS cu codul QR în vederea verificării titlului de călătorie SMS, a perioadei de valabilitate și a statusului (valabil sau expirat).

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole