sâmbătă, iunie 3, 2023
spot_img

E oficial: CFR Călători nu mai vinde bilete de tren pentru Țăndărei, după Ordonanța Militară 7

După ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat Ordonanța Militară 7, CFR Călători a precizat că nu se mai vând bilete de tren pentru Țăndărei, decât în anumite condiții, foarte stricte.

bilete de tren pentru Țăndărei carantină la Țăndărei carantină totală la Țăndărei

”Având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr.7 din data de 04.04.2020, CFR Călători nu va emite tichete de călătorie pentru orașul Țăndărei decât pentru persoanele la care face referire articolul 2 din Ordonanța Militară: Art.2 – În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru: b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor. Eliberarea legitimațiilor de călătorie se face în baza adeverinței de la angajator și a legitimației de serviciu”, a precizat operatorul feroviar de stat.

În Țăndărei opresc în momentul de față patru trenuri Regio Expres pe zi, care fac legătura între Constanța și Buzău și retur.

Fără bilete de tren pentru Țăndărei, după anunțul lui Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă după amiază Ordonanța Militară 7, care impune, printre altele, carantină la Țăndărei, județul Ialomița.

”Se instituie carantina pentru localitatea Țăndărei”, a anunțat Marcel Vela. Ministrul a precizat că măsura a fost luată din cauza faptului că mulți locuitori din oraș nu au respectat măsurile de distanțare socială. Dintre cei 48 de cetățeni infectați cu coronavirus din județul Ialomița, 31 sunt din Țăndărei. De asemenea, din cei opt morți din Ialomița șapte sunt din Țăndărei.

”Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane nu vor comercializa bilete/abonamente sau alte tipuri de călătorie pentru transportul călătorilor în localitatea carantinată decât dacă sunt respectate dispozițiile art.2”, se arată la articolul 3 al Ordonanței Militare 7.

Ultimele Articole