Bilete de tren gratuite pentru vaccinare oferite de SNCB. La noi ar fi fost bune pentru Fetești

17 martie 2021

Începând de duminică, 21 martie, SNCB oferă bilete de tren gratuite pentru vaccinare. Și în România această facilitate ar fi fost binevenită, în contextul în care mulți conaționali sunt nevoiți să se vaccinezi anti Covid în alte localități. Centru de vaccinare care a căpătat în ultimele zile cea mai mare notorietate este cel de la Fetești, de pe M 800.

Adrian Bărbulescu

bilete de tren gratuite pentru vaccinare angajări la calea ferată din Belgia

Operatorul feroviar de stat din Belgia a precizat într-un comunicat de presă, citat de site-ul 7 sur 7, aceste bilete vor putea fi cerute pentru prima injecție și pentru rapel, pe site-ul SNCB, pe aplicația mobilă, la un automat de vânzare a biletelor sau direct la ghișee.

”Fiecare va putea utiliza gratuit trenul pentru a ajunge la centrul de vaccinare. Prin această acțiune, societățile de transport în comun își reafirmă rolul lor social și rolul lor esențial ăn materie de mobilitate. Trenul creează legături sociale importante între călători, orașe și țări… Acest rol social se reflectă din nou azi în această acțiune solidară de serviciu public”, a subliniat ministrul federal al Mobilității, Georges Gilkinet, inițiatorul acțiunii.

Biletul gratuit este dus-întors la clasa a doua, valabil doar în ziua vaccinării. El trebuie prezentat controlorului din tren însoțit de programarea la vaccinare.

Ar fi fost utile bilete de tren gratuite pentru vaccinare la Fetești

bilete de tren gratuite pentru vaccinare listele de vaccinare anti-Covid se amână vaccinarea ceferiști se vaccineazăȘi în România ar fi fost utile astfel de bilete gratuite, pentru cei care vor sau sunt nevoiți să se vaccineze în alte localități decât cea de domiciliu.

Bunăoară, sute de tineri din București au intrat duminică seara în cursa pentru un loc la vaccin la Clubul Pensionarilor din Fetești, nod feroviar de pe Magistrala 800 București-Constanța. Alerta a fost dată de platforma Vaccin.live, care afișează în timp real locurile libere la vaccinare și tipul de vaccin din fiecare centru. Destul de rapid, chiar și fără bilete de tren gratuite, cele peste 2.400 de locuri de la Clubul Pensionarilor din Fetești, aflat în imediata apropiere a gării, au fost epuizate.

Bucureștenii care s-au programat la acest centru de vaccinare pot ajunge fie cu mașina personală, pe Autostrada Soarelui, fie cu trenul, pe Magistrala 800, modernizată, pe care se circulă cu viteza maximă de 160 km/oră.

Legătură feroviară bună între București și Fetești

Lucrările la Fetești și Ciulnița mașină a fost lovită de tren

Pe relația București Nord-Fetești circulă zilnic cinci perechi de trenuri Interregio și o pereche de trenuri Regio.

Cu Interregio, durata călătoriei pe distanța de 146 km dintre cele două localități este cuprinsă între o oră și 19 minute și o oră și 25 de minute. Prețul unui bilet (dus) este de 44 de lei. Trenul Regio 8001 face până la Fetești două ore și 36 de minute, însă biletul este mai ieftin – doar 21,7 lei.

La Fetești se poate ajunge și pornind din Gara Obor din București. De aici avem legături cu patru perechi de trenuri pe zi, toate la rang de Regio, care străbat distanța de 136 km în intervale de timp cuprinse între două ore și 15 minute și două ore și 33 de minute. Fiind vorba de o distanță cu 10 km mai mică decât din Gara de Nord, biletul de tren este și el mai ieftin – doar 18,3 lei.

România a intrat în etapa a treia de vaccinare anti-Covid

Campania de vacccinare din România a intrat de luni, 15 martie 2021, în etapa finală, cea de-a treia, care este disponibilă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

În localităţile cu rata de infectare de peste 4,5 la mia de locuitori, a început vaccinarea propriu-zisă a persoanelor care s-au programat deja. Pentru restul, sunt alcătuite liste de așteptare. Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului.

În etapa a doua de vaccinare, care a început la data de 15 ianuarie, au fost incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice și personalul esențial, printre care militarii, polițiștii, preoții și ceferiștii.

CITEȘTE și EXCLUSIV Câți ceferiști s-au înscris pe listele de vaccinare anti-Covid. Cifrele exacte