miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Mentenanță la două săptămâni. Bilete de tren fără rezervarea locului la CFR Călători

După ce, pe 20 septembrie, nu s-au putut cumpăra online, peste două zile se vor putea achiziționa doar bilete de tren fără rezervarea locului la CFR Călători.

SNTFC CFR Călători a anunțat luni după-amiază că în data de 4 octombrie 2023, în intervalul orar 0:00 și 12:00, pentru realizarea unor lucrări complexe de mentenanță la echipamentele centrale ale Sistemului Naţional de Rezervare, achiziționarea biletelor cu rezervare de loc va fi întreruptă.

”Astfel, emiterea legitimațiilor de călătorie în intervalul orar 00:00 – 12:00, din data de 04.10.2023 se va face :

  • la casele de bilete fără rezervarea locului, numai pentru ziua curentă, fără anticipaţie;
  • prin sistemul online și la automatele amplasate în stații numai la trenurile fără regim de rezervare;
  • se va suspenda emiterea cardurilor <Tren Plus> în acest interval orar”, se arată în comunicatul postat pe site-ul operatorului feroviar de stat.

Cumpărarea de bilete online a fost oprită pe 20 septembrie

Amintim că, așa cum a scris Club Feroviar la vremea respectivă, cumpărarea de bilete online la CFR Călători a fost oprită miercuri, 20 septembrie 2023, pe parcursul întregii zile.

”CFR Călători informează că, în data de 20 septembrie 2023, în intervalul orar 0:00 și 24:00, călătorii nu vor putea cumpăra bilete online. Aplicația de cumpărare online a biletelor va fi oprită pentru lucrări complexe de mentenanță. Pasagerii care au achiziționat bilete online pentru efectuarea călătoriei în data de 20.09.2023 vor putea călători prezentând în tren, digital sau fizic, biletul format .pdf primit prin mail sau descărcat din aplicație înainte de ora 0:00 a zilei de 20.09.2023.  De asemenea, călătorii care au cumpărate bilete online și care doresc modificarea/renunțarea călătoriei o pot face în afara acestui interval de întrerupere. Pentru orice problemă legată de acest aspect călătorii pot scrie la bileteonline@cfrcalatori.ro. CFR Călători mulțumește pasagerilor pentru înțelegere”, se arăta într-un comunicat postat pe site-ul operatorului feroviar de stat.

Deci, după două săptămâni de la această întrerupere, avem parte de o nouă disfuncționalitate în sistemul de vânzare a biletelor de tren.

Ultimele Articole