spot_img
sâmbătă, octombrie 16, 2021
spot_img

De luni se pot cumpăra bilete cu cardul în tren spre și dinspre Aeroportul Henri Coandă

Începând de luni, cei care călătoresc pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă vor putea să-și cumpere bilete cu cardul în tren.

bilete cu cardul în tren bilete la trenul de Otopeni

CFR Călători a anunțat vineri că, în colaborare cu Banca Comercială Română (BCR), implementează de luni, 23 august 2021, un proiect pilot prin care facilitează călătorilor plata biletelor direct în tren.

Dispozitivele permit în acest moment achiziționarea a două tipuri de bilete: pentru adulți și copii, respectiv bilete pentru categoriile de clienți la care nu este necesară verificarea/ reținerea unor documente suplimentare.  Tariful unei călătorii pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă este de 4 lei pentru un adult și 2 lei pentru un copil (cu vârsta între 5-10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani).

Călătorii nu vor avea de platit alte comisioane sau taxe bancare pentru achitarea contactless a călătoriei în tren, indiferent de cardul sau dispozitivul utilizat. Chitanțele care atestă că s-a plătit contravaloarea călătoriei se vor tipări individual, pentru fiecare client în parte.

Se pot cumpăra bilete cu cardul în tren și spre, și dinspre gara lui Țiriac

”Proiectul reprezintă o etapă a digitalizării și a automatizării proceselor interne comerciale ale CFR Călători, respectându-se totodată recomandările OMS privind reducerea plăților în numerar în contextul pandemiei COVID 19”, se arată în comunicatul dat publicității de operatorul feroviar de stat.

CFR Călători operează 60 de trenuri pe ruta București Nord – Aeroportul Henri Coandă și retur. Circulaţia trenurilor este cadenţată şi acoperă aproape întreaga durată a zilei, asigurând nevoile de transport atât pentru traficul de călători ocazional, cât şi pentru cel de navetă.

Grație noii facilități, și pasagerii spre/dinspre Parc Mogoșoaia și Patinoar PO (gara lui Ion Țiriac) își vor putea plăti biletele direct în tren, cu cardul. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole