vineri, februarie 16, 2024
spot_img

Bilete CFR Călători prin SMS, mai scumpe cu 30% decât la casă sau din aplicație

Începând de vineri, 1 Decembrie 2023, se pot cumpăra bilete CFR Călători prin SMS, pentru ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă. O inițiativă lăudabilă, numai că biletele cumpărate în acest fel vor fi cu 30% mai scumpe decât la casa de bilete, prin aplicație sau direct în tren.

Operatorul feroviar de stat a informat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, că pentru călătoria cu trenurile CFR Călători pe relații de pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă vor putea fi achiziționate legitimații de călătorie electronice, prin transmiterea unui SMS la numărul 7458. Acest tip de legitimație de călătorie are o valabilitate de 30 de minute.

Pentru achiziționarea unei călătorii se va transmite prin SMS la numărul 7458 litera:

B – pentru un bilet spre stația București Nord

O – pentru un bilet spre stația Aeroport Henri Coandă

Prin transmiterea unui SMS se pot achiziționa legitimații pentru o singură persoanã, adult (bilet întreg). În urma transmiterii SMS-ului, călătorul va primi un mesaj SMS cu un link, prin care va putea accesa codul QR de verificare.

Bilete CFR Călători prin SMS. 6,5 lei în loc de 5 lei

Tariful unui bilet, în orice direcție, este de 1,1 euro + TVA, se mai precizează în comunicatul SNTFC CFR Călători.

Făcând calculul, rezultă că un bilet de tren cumpărat prin SMS pentru ruta respectivă va costa 6,5 lei, în condițiile în care același bilet cumpărat de la casierii, de pe internet, din aplicație sau plătit în tren costă doar 5 lei. Iei bilet prin SMS, plătești cu 30% mai mult.

Ultimele Articole