miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Bilanțul SNCF pe 2018. 400.000 de trenuri anulate, de șase ori mai multe ca în 2017

Autoritatea de reglementare a activităților feroviare și rutiere din Franța (Arafer) a dat publicității Bilanțul SNCF pe 2018, iar compania de stat nu are o situație tocmai bună.

Bilanțul SNCF pe 2018 percheziții la SNCF

Din cauza grevelor și a altor evenimente neprevăzute, numărul trenurilor anulate a explodat anul trecut. Nu mai puțin de 400.000 de trenuri au fost anulate, adică de aproximativ șase ori mai multe ca în 2017, când au fost consemnate doar 63.000.

Dacă anulările au crescut, punctualitatea trenurilor de mare viteză (TGV) a rămas oarecum stabilă. Aproximativ un sfert (26%) din TGV au înregistrat o întârziere mai mare de cinci minute, cu un punct procentual mai mult decât în 2017.

Situația este identică și în ceea ce privește întârzierile mai mari de 30 de minute, care au afectat 5% din garnituri (+1 %). Per total, în 2018 nu mai puțin de 28 milioane de pasageri au ajuns în gara de destinație cu o întârziere mai mare de cinci minute.

Bilanțul SNCF pe 2018. Unde au fost cele mai frecvente întârzieri

Traseele cele mai afectate, cu întârzieri cuprinse între 6 și 30 de minute, au fost Paris-Lyon (55 % din trenuri au întârziat), Lyon- Toulouse (42 %), Bordeaux – Marne-la-Vallée, în regiunea pariziană (41 %) și Lyon- Nantes (40 %).

Pe de altă parte, trenurile care au circulat în Estul Franței au făcut o bună figură, cu doar 19% dintre ele întârziate. Ar fi o explicație, potrivit Arafer: ”natura rețelei feroviare pe liniile ce compun axa Est, pentru care rețeaua de linii TGV este mai importantă decât pentru celelalte axe”.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole