spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

VIDEO Bilanțul Poliției Transporturi la 9 luni. S-a furat mai puțin în trenuri, din bagaje și din buzunare

În perioada ianuarie-septembrie 2020 s-a furat mai puțin în trenuri, din bagajele și din buzunarele călătorilor, decât în primele nouă luni relevă bilanțul Poliției Transporturi, dat publicității duminică.

bilanțul Poliției Transporturi

Polițiștii Direcției Transporturi au acționat, în primele nouă luni ale anului, pentru protejarea persoanelor, protejarea patrimoniului și siguranţa transporturilor, pe cele trei domenii: feroviar, naval şi aerian, se arată în comunicatul de presă dat publicității duminică de Inspectoratul General al poliției Române.

Acțiunile specifice desfășurate de polițiștii de la Transporturi au contribuit la scăderea cu 57% a numărului infracțiunilor de tâlhărie, cu 37% a numărului infracțiunilor contra vieții și cu 35% a numărului faptelor contra integrității corporale, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În perioada ianuarie-septembrie 2020, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, în sectorul transporturilor feroviare, navale şi aeriene.

În urma activităților desfășurate, în primele nouă luni ale anului 2020, numărul infracțiunilor contra patrimoniului au scăzut cu aproximativ 20% comparativ cu perioada similară a anului trecut, acest trend fiind înregistrat pe toate categoriile specifice domeniului transporturilor.

Bilanțul Poliției Transporturi. Furturile din bagaje au scăzut la jumătate

În contextul sezonului estival, care a generat o creștere însemnată a numărului de pasageri, prezența activă a polițiștilor de la transporturi în stațiile de cale ferată, în trenurile de călători, în porturi și aeroporturi a determinat o scădere semnificativă a furturilor din bagaje (-47%) și a furturilor de la călători (-27%), precizează IGPR.

Pentru combaterea infracționalității specifice domeniului transporturilor, precum și pentru administrarea probatoriului în dosarele penale aflate în lucru, Poliția Transporturi a organizat, în primele 9 luni ale anului 2020, 44 de acțiuni, în vederea efectuării a 361 de percheziții domiciliare.

Peste 150 de permise, reținute la trecerile la nivel cu calea ferată

Pentru prevenirea riscului rutier la trecerile la nivel cu calea ferată, polițiștii de la Transporturi au fost angrenați, alături de polițiștii rutieri, în 290 de acțiuni, fiind constatate peste 50 de infracțiuni la regimul circulației.

Peste 150 de permise de conducere au fost reținute și au fost aplicate peste 4.000 de sancțiuni contravenționale.

Bilanțul Poliției Transporturi. Două acțiuni organizate în plan european

De asemenea, pentru creșterea gradului de siguranță a transportului feroviar de marfă și călători, polițiștii au participat la două acțiuni organizate în plan european, sub egida RAILPOL, fiind verificate, în colaborare cu reprezentanți ai CFR și ai AGIFER, 870 de persoane cu atribuții în domeniul circulației feroviare, 350 de stații de cale ferată și 800 de garnituri de tren.

Au fost făcute, în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, 320 de verificări în zone de siguranță considerate critice (tuneluri, pasarele, poduri etc.), precum şi 30 de controale ale transporturilor feroviare de mărfuri periculoase. În urma activităților, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, de peste 15.000 de lei.

În cadrul celor două acțiuni, au fost desfășurate 226 de activități de informare și 294 de alte activități informativ-educative și/sau instruiri ale personalului C.F.R.

Acțiuni pentru prevenirea cazurilor de electrocutare în sectorul transporturilor feroviare

Pentru prevenirea cazurilor de electrocutare în sectorul transporturilor feroviare, Direcția de Poliție Transporturi, în cooperare cu Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au derulat Campania „Selfie pe tren – nu ia Like-uri, ia vieți!”, fiind realizate campanii de prevenire a cazurilor de electrocutare în sectorul transporturilor feroviare.

Amenzi în contextul pandemiei de coronavirus

În contextul pandemiei cu SARS COV-2, polițiștii Poliției Transporturi au desfășurat activități de prevenire a răspândirii noului coronavirus în zonele aeroportuare, în stațiile de cale ferată, în trenurile de călători, precum și în ceea ce privește turismul de croazieră realizat pe Dunăre.

Au fost efectuate verificări cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 și a legislației conexe, în urma cărora au fost aplicate peste 4.000 de sancțiuni contravenționale.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole