spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

Big Brother la trecerile la nivel cu calea ferată

Un parlamentar USR Plus a depus un proiect de lege ce prevede amplasarea de sisteme de monitorizare a traficului în zone cu risc ridicat de accidente, inclusiv treceri la nivel cu calea ferată, zone identificate pe baza unor analize de risc.

Proiectul de lege propus de deputatul Cristian Paul Ichim prevede instalarea unui sistem de monitorizare a traficului pe drumurile publice din România.

Parlamentarul justifică măsura prin aceea că în Italia sistemul a dus la scăderea ratei mortalităţii cu 50%. Cristian Paul Ichim susţine că România este ţara cu cele mai multe accidente grave pe cap de locuitor din UE.

„De două ori mai mulţi români îşi pierd viaţa în accidente rutiere, faţă de media europeană. Suntem, de asemenea, singura ţară care nu are un sistem video de monitorizare a traficului rutier”, a scris parlamentarul pe Facebook, unde a anunţat depunerea unui proiect de lege privind instalarea unui astfel de sistem pe drumurile publice din România.

Citește aici intreaba argumentație a parlamentarului menționat.

Sistemul video ar urma să detecteze abateri precum depăşirea vitezei legale, încălcarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată, trecerea pe culoarea roşie a semaforului, neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni, nepurtarea centurii de siguranţă, utilizarea necorespunzătoare a luminilor de întâlnire sau depăşirea masei maxime admise.

Sistemul colectează automat abaterile şoferilor şi informaţiile acestora. Şoferii sunt înştiinţaţi direct despre legile pe care le-au încălcat şi primesc amenda acasă.

Palamentarul susţine că după instalarea acestui sistem de monitorizare în Franţa, numărul persoanelor decedate a scăzut, într-un an, de la 13.000 la 1.000, iar în Italia un sistem asemănător a dus la scăderea la jumătate s ratei mortalităţii în accidente rutiere.

 

Ultimele Articole