marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Peste 1.000 de biciclete abandonate în gările germane, vândute la licitație de DB

Peste 1.000 de biciclete abandonate în gările germane au fost vândute anul trecut la licitație de operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn.

”În fiecare an, găsim aproximativ 2.700 de biciclete abandonate la cele 5.400 de gări ale noastre”, a explicat un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn. Aproximativ jumătate dintre acestea sunt vândute la licitaţie, după ce au fost păstrate timp de cel puţin 10 săptămâni.

Preţul obţinut pentru aceste biciclete, care se vând la licitaţii organizate în diferite locuri precum gara Berlin-Lichtenberg, depinde de tipul şi de starea bicicletei. Însă, în medie, preţul rezultat la finalul licitaţiei este de 60 de euro pentru o bicicletă, a explicat oficialul DB, citat de Agerpres. Cu toate acestea, în diferite oraşe sunt scoase la licitaţie şi biciclete electrice, pentru care ofertele trec de 300 de euro.

”Într-o primă fază, sumele rezultate de pe urma vânzării fiecărei biciclete sunt blocate”, a explicat purtătoarea de cuvânt. Dacă fostul proprietar vine în decurs de trei ani de la data licitaţiei, el este îndreptăţit să primească suma colectată.

În caz contrar, banii colectaţi vor fi utilizaţi pentru a finanţa operaţiunile de gestionare a obiectelor pierdute, a precizat purtătorul de cuvânt al DB. Volumul mare al bunurilor pierdute, precum şi gestionarea acestor bunuri, care presupune procesare, stocare, returnarea proprietarului şi reciclare, vine cu costuri însemnate.

Sute de mii de obiecte uitate anual în gările și trenurile DB

În fiecare an, aproximativ 250.000 de obiecte sunt pierdute de călători în trenurile şi gările Deutsche Bahn din Germania. Asta înseamnă o medie de 700 de articole în fiecare zi. Printre acestea se numără obiecte de zi cu zi precum telefoane mobile, dar şi obiecte mai neobişnuite, cum ar fi proteze dentare, rochii de mireasă şi robe pentru judecători.

Potrivit Deutsche Bahn, o medie de 60% dintre obiectele pierdute pot fi returnate proprietarilor, în cazul obiectelor cu valoare ridicată, precum laptop-uri, procentul ajungând până la 90%”.

Oricine şi-a uitat bicicleta în tren poate dovedi că este proprietarul ei prin menţionarea anumitor caracteristici, cum ar fi marca şi culoarea, dar şi locul în care a fost găsită.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole