Berna a lansat o licitatie pentru 50 de tramvaie noi

9 noiembrie 2018

Bernmobil, operatorul de transport public din capitala elvetiana, a lansat o licitatie pentru achizitionarea a 50 de vehicule light rail, cu podea joasa, acestea urmand sa fie introduse, incepand cu 2023, pe reteaua de tramvai cu ecartament ingust din Berna.

Valoarea intregii comenzi, de 50 de vehicule light rail, este estimata la 100 milioane franci elvetieni (87,5 milioane euro) si va fi, in acelasi timp, cea mai mare comanda de tramvaie facuta de catre Bernmobil pana acum.

Operatorul Bernmobil a precizat ca a ajuns la un acord cu Bern Solothurn Regional Transport (BSRT) pentru achizitia unor astfel de vehicule noi care sa le inlocuiasca pe cele vechi de pe Linia 6.

Comanda initiala se ridica la 20 de vehicule light rail noi, bidirectionale. Acestea vor trebui sa fie in lungime de 43 metri cu minim 52 de locuri pe scaune fiecare.

Contractul va include optiunea livrarii a inca 30 astfel de vehicule, pentru a putea extinde parcul de material rulant destinat proiectului de tramvai Berna- Ostermundingen, proiect ce prevede extensia Liniei 9 de la Wabern la Kleinwabern.

Furnizorii pot depune ofertele pana in martie 2019, urmand ca Bernmobil sa selecteze si sa anunte castigatorul licitatiei pana la sfarsitul lui 2019. Livrarea comenzii initiale de 20 de tramvaie va avea loc intre inceputul lui 2023 si toamna anului 2024.