spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Berlin testeaza tehnologia recunoasterii faciale intr-una din garile sale

BerlinAutoritățile germane au lansat un proiect pilot pentru testarea automată a tehnologiei de recunoaștere facială și speră, ca prin acest proiect securitatea în transporturi să fie îmbunătățită. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de șase luni.

Peste 200 de oameni s-au oferit voluntari pentru a li se stoca numele și două fotografii în proiectul derulat în gara berlineză Südkreuz, unde trei camere de filmat înregistrează una din intrări și accesul la unul dintre lifturi.

Gara Südkreuz este deservită de serviciile S-Bahn precum și de serviciile de transport feroviar național și internațional.

Thomas de Maiziere, Ministrul german de Interne, a precizat faptul că ”progresul tehnic nu trebuie să se limiteze doar la serviciile noastre de securitate”. Proiectul este desfășurat în colaborare de către Ministerul de Interne, Poliția Federală, Biroul Federal al Poliției Judiciare și Deutsche Bahn.

Ministerul de Interne a precizat că tehnologia va detecta persoanele care au nevoie de ajutor, precum și un comportament suspect iar aceste date vor fi raportate automat. Într-o declarație, guvernul a subliniat angajamentul său față de viața privată și protecția datelor.

Ultimele Articole