Berlin testeaza noile trenuri S-Bahn

12 aprilie 2019

Primele cinci trenuri noi pentru S-Bahn Berlin, produse de consortiul Stadler-Siemens se afla in teste la Centrul de Testare si Validare al companiei Siemens Mobility din Wegberg-Wildenrath.
Pana in prezent, trenurile au parcurs 2.000 de km din totalul de 160.000 de km pe care trebuie sa ii parcurga in cadrul testelor.
„Incepand cu 2021, vom pune in serviciu noile trenuri care vor face calatoriile mai rapide si mai confortabile pentru pasagerii nostri. Astfel, noile trenuri vor fi supuse testelor timp de doi ani”, a declarat Peter Buchner, CEO S-Bahn Berlin.
In decembrie 2015, compania S-Bahn Berlin a semnat un contract cadru cu consortiul Stadler Pankow – Siemens pentru livrarea a pana la 1.380 de vehicule, cu o comanda initiala de 106 trenuri dintre care 85 de trenuri cu patru sectiuni si 21 de trenuri cu doua sectiuni.
Noile trenuri vor fi utilizate pe liniile Ringbahn (S41 si S 42), dar si pe liniile de distributie din sud-est, S 47, S 46 si S8 care includ o treime din intreaga retea S-Bahn a Berlinului. Primele 10 vehicule vor fi pregatite sa intre in serviciu comercial incepand cu 2020. Ulterior, toate vehiculele ramase vor fi livrate treptat pana in 2023.
Vehiculele vor fi produse si asamblate la fabrica din Berlin a companiei Stadler Pankow. In cadrul contractului, Stadler va fi responsabil cu aspectele mecanice si de structura ale procesului de constructie si productie, inclusiv, de exemplu, sistemul de aer conditionat si asamblarea tuturor componentelor. Siemens se va ocupa cu echipamentul electric, inclusiv sistemele de propulsie si sistemele de franare, sistemul de alimentare cu energie electrica, sistemul de control al trenului, sistemul de informare a pasagerilor si boghiurile vehiculelor.
Intretinerea trenurilor va fi furnizata de compania S-Bahn Berlin care va utiliza infrastructura existenta.