Bergamo construieste linie light rail si achizitioneaza 11 tramvaie

3 august 2017

BergamoMunicipalitatea din Bergamo, oraș situat în regiunea Lombardia, nordul Italiei, a semnat un acord pentru a accelera construirea celei de-a doua linii de metrou ușor, T2.

Într-o primă fază acordul a fost semnat doar la nivel administrativ între președintele provinciei Bergamo, Matteo Rossi, primarii localităților Bergamo, Almè, Ponteranica, Sorisole, Villa d’Almè, Paladina și președintele executiv al Bergamo Electric Tramway, Gianni Scarfone.

După finalizarea proiectului, va fi lansată o licitație pentru un contract de exploatare a liniei, cu menținerea responsabilității de către Bergamo Electric Tramway pentru administrarea căii de rulare.

Bergamo Electric Tramway va prezenta proiectul pentru linia T2 în decurs de un an.

Semnarea  acordului a avut loc după ce un studiu de fezabilitate, din 2009, a fost actualizat. Potrivit acestei actualizări costurile pentru construirea liniei light rail sunt estimate la 145 milioane euro plus încă 39 milioane euro pentru achiziționarea unui număr de 11 vehicule light rail (metrouri ușoare).

Finanțarea va fi realizată din fonduri europene, naționale și regionale, deși sectorul privat ar putea fi, de asemenea, invitat să contribuie la finanțarea proiectului.

Linia T2 va rula pe același traseu cu prima linie, T1, pe o distanță de 1,6 kilometri între gara Bergamo operată de către Ferrovie dello Stato și San Fermo, înainte de a se continua spre nord, pe un nou aliniament de 9,9 kilometri spre Pontesecco, Ramera, Petosino, Almè și Villa d’Almè, unde va fi construit un mic depou.