miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

BERD va cofinanta extensia metroului din Istanbul

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat ca va aloca un imprumut in valoare de 88,3 milioane de euro Municipalitatii Metropolitane din Istanbul pentru finantarea extensiei retelei de metrou din oras.
Costul total al proiectului este de 338,3 milioane de euro din care Banca Europeana de Investitii va contribui cu o finantare paralela de 250 de milioane de euro, ambele banci acoperind finantarea pentru lucrarile civile si instalatiile electro-mecanice.
Istanbul construieste Linia de Metrou Atakoy Ikitelli (Linia 9) in partea europeana a orasului. Linia va avea o lungime de 13,4 km cu 12 statii si va conecta vestul Istanbulului de la nord la sud, creand legaturi intre 6 linii principale ale sistemului de transport public al orasului. Conform estimarilor, noua linie va intra in serviciu in 2019.
„Ne indreptam catre obiectivele noastre pentru 2023, iar acest proiect, finantat de EBRD si BEI, ne va ajuta sa raspundem cererii in crestere pentru transport public deoarece numarul populatiei continua sa creasca. Credem ca proiectul va contribui la extinderea si integrarea sistemelor de transport public”, a declarat Eyyup Karahan, Secretar General Adjunct al Municipalitatii Metropolitane din Istanbul.
Pentru a raspunde cererii in crestere pentru transport public, Municipalitatea Metropolitana din Istanbul are ca scop extinderea retelei de metrou existente de 145 km la 450 km pana in 2019 si la 650 km pana in 2030.

Ultimele Articole