BERD finanteaza cu 30 mil dolari construirea unui terminal feroviar in Turcia

Astfel, Turcia se imprumuta de la BERD pentru construirea primului terminal feroviar privat, ce va fi utilizat pentru asigurarea serviciilor intermodale de transport de marfa. Intregul proiect se ridica la un cost de 86 milioane de dolari.

Un concept inovator de business, acest port feroviar de uscat (railport) va fi situat in provincia Kocaeli, un hub industrial important al Turciei. Va asigura servicii de transport intermodal cu alte sectoare ale industriei, din zone precum Ankara, Bilecik, Bolu, Duzce, Eskisehir, Kocaeli si Sakarya.

Terminalul va avea o capacitate anuala de a manevra containere cu valoarea de 100.000 TEU si 500.000 de tone marfuri generale, dupa implementarea primei etape. Va beneficia de o suprafata totala de 26,5 hectare, cu 5,000 m2 capacitate de depozitare.

Proiectul presupune dezvoltarea unui hub intermodal, pentru transportul feroviar de marfa, atat pentru serviciile interne, pentru conexiunile Turciei cu restul Asiei si Europei dar si intre alte state europene, balcanice si central-asiatice.

Beneficiarul direct al acestui proiect este Railport Terminal Isletmeleri A.S., o companie infiintata in special in acest scop (al dezvoltarii terminalului) si detinuta de catre Limar Liman ve Gemi Isletmeleri A.S. (cu o cota de 66,6%) si Duisport, compania care administreaza Portul Duisburg din Germania. Duisport va detine o cota de 33,3%.

Foto: www.virahaber.com