spot_img
vineri, august 12, 2022
spot_img

BERD cauta consultant pentru proiectul coridorului de transport din Asia Centrala

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare intentioneaza sa angajeze un consultant care sa sustina echipa responsabila pentru proiect in procesul de evaluare a potentialului de transport din Asia Centrala ca punte de transbordare, sa analizeze costurile comerciale, sa propuna masuri de reducere a acestor costuri, precum si programele si reformele institutionale necesare pentru implementarea acestor masuri.
Consultantul va analiza programele si initiativele de integrare regionale existente, va evalua diferentele, va elabora o prezentare generala a situatiei in care se afla in prezent piata de transbordare din Asia Centrala, precum si potentialul sau, va identifica modul de transport preferat al utilizatorilor si va organiza misiuni la nivelul tarilor si programe pentru impartasirea cunostintelor.
Proiectul include Programul Viena pentru Actiune in Tarile in curs de Dezvoltare fara Iesire la Mare (2014-2024) care este in curs de implementare. Acest program prevede eforturi ale partilor interesate, inclusiv ale organizatiilor internationale, pentru promovarea accesului eficient si economic la porturi, pentru imbunatatirea serviciilor pentru comert international si pentru dezvoltarea infrastructurii de transport de tranzit cu scopul de a reduce costurile de transport. Programul Viena incurajeaza si asistenta tehnica si programele de dezvoltare a capacitatii cu scopul de a imbunatati mediul institutional in tarile fara iesire la mare. Prin valorificarea proiectului si a politicilor de pana acum, aceasta asistenta tehnica va sprijini eforturile de integrare si conectivitate regionala.
In tarile in care este prezenta, BERD se straduieste sa dezvolte sisteme de transport sigure si durabile care, la randul lor, sa sustina cresterea economica. Prioritatile bancii in domeniul transportului includ promovarea sistemelor de transport orientate catre piata cu accent pe implicarea sectorului privat, dezvoltarea retelelor de transport durabile si integrate si extinderea activitatii economice in cadrul sectorului. Strategiile bancii pentru tarile din Asia Centrala se concentreaza pe dezvoltarea conectivitatii interegionale si integrarii internationale, dar si pe cresterea rolului sectorului privat in economie. In timp ce proiectele cu actionari privati, dar si proiectele care implica participarea reprezentantilor statului, contribuie la imbunatatirea integrarii regionale, Banca participa, alaturi de guverne, la dialogul politic pentru optimizarea guvernarii, mediului de reglementare si comercializarii.
Aici gasiti mai multe detalii privind profilul consultantului.

Ultimele Articole