BERD acorda un imprumut Cailor Ferate Ucrainene

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a acordat Cailor Ferate Ucrainene (UZ) un imprumut prioritar in valoare de 150 de milioane de euro pentru achizitia a 6.500 de vagoane descoperite de marfa in cadrul unei licitatii deschise cu caracter international.
Finantarea va fi combinata cu reformele de conducere a companiei in cadrul Cailor Ferate Ucrainene si a subsidiarelor sale.
De asemenea, BERD va acorda asistenta Cailor Ferate Ucrainene in vederea certificarii si imbunatatirii procedurilor de achizitie din cadrul companiei si implementarii unui sistem informatic de management al energiei care sa imbunatateasca performanta companiei. Aceasta asistenta va fi finantata de Fondul Special al Actionarilor din cadrul BERD.
Modernizarea parcului de vehicule de marfa al Ucrainei este un factor major care contribuie la consolidarea integrarii regionale si internationale.
Programul de investitii va contribui la mentinerea capacitatii companiei UZ, va imbunatati semnificativ eficienta acesteia si va reduce gazele cu efect de sera produse in timpul operarii. Conform estimarilor, emisiile de dioxid de carbon vor scadea pana la 80.000 de tone pe an datorita noului material rulant.