spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

Belgia: politica tarifara a SNCB ar putea fi modificata

06-belgiaPotrivit proiectului viitorului contract de gestiune pe care compania feroviara de stat SNCB il va incheia cu statul pentru perioada 2016-2020 si care a fost publicat partial de presa belgiana, tarifele de transport pasageri vor putea fi stabilite in marea lor majoritate de companie.
Prima consecinta a acestei schimbari, ceruta in repetate randuri de CEO-ul companiei, Jo Cornu, ar fi cresterea preturilor biletelor si abonamentelor. Potrivit presei, aceasta majorare s-ar putea situa la 4% pentru abonamentele normale si la 2% pentru cele destinate studentilor, in plus fata de cresterea pentru alinierea cu inflatia.
Pana in prezent, stabilirea tarifelor se facea in functie de atingerea obiectivelor de punctualitate precizate in contract.
Asociatiile de pasageri Navetteurs.be si TreinTramBus au reactionat negativ la aceasta informatie publicata de presa, atragand atentia asupra nivelului slab al calitatii serviciilor si a faptului ca SNCB va putea decide suprimarea mai multor tipuri de abonamente.
Proiectul de contract nu a fost inca aprobat de autoritatile belgiene.

Ultimele Articole