spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Belgia a inaugurat o linie intermodala de marfa Anvers-Wels-Graz

Operatorul feroviar de marfa din Belgia, Lineas, a inaugurat o linie ferroviara intermodala de marfa care leaga orasele austriece Graz si Wels de Anvers si Bruxelles. Linia face parte din reteaua Green Xpress Network a operatorului feroviar si formeaza cea de-a 11-a conexiune. Trenul Xpress care leaga Graz de Wels circula de doua ori pe saptamana intre Anvers si Graz cu o scurta oprire in Wels. Partenerul austriac LTE furnizeaza serviciile de transport pe ultima portiune de ruta (last mile) din Graz in Wels.

Regiunea Graz este o regiune urbana dinamica din punct de vedere comercial, cunoscuta indeosebi pentru industria sa producatoare de masini si pentru cea de hartie. Regiunea Wels este si ea dinamica din punct de vedere industrial, avand o ramura industriala chimica bine dezvoltata in timp ce Viena se afla deja pe harta serviciilor Xpress furnizate de Lineas.

De cealalta parte a liniei, se poate ajunge in orice punct din Benelux in maxim o zi, inclusiv in Portul Rotterdam cu ajutorul Rotterdam Shuttle. Alte legaturi sunt cele catre mai multe orase din Franta, Spania, Germania, Elvetia, Italia, Cehia, Bulgaria, Romania si Suedia. Conform declaratiilor operatorului de marfa, Portul Anvers reprezinta o poarta de acces semnificativa pentru exportul catre Statele Unite ale Americii.

Ultimele Articole