spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Belgia: De Lijn confirma cel mai mare contract pentru achizitionarea de tramvaie

Consiliul Director al De Lijn, operatorul de transport public din Anvers, Belgia, a confirmat semnarea unui contract pentru achiziționarea, într-o primă etapă, a 24 de tramvaie cu podea joasă. Contractul a fost semnat cu producătorul spaniol de material rulant CAF și este primul din cele șapte posibile astfel de acorduri ce prevăd achiziționarea unui număr total de 146 de tramvaie cu o valoare totală de 295 milioane euro.

Deoarece ofertele înaintate de către companiile CAF și Bombardier s-au situat la același nivel calitativ, operatorul De Lijn a ales oferta cu prețul cel mai scăzut, cea a companiei spaniole CAF. Însă ambii producători de material rulant sunt acum în discuții pentru noi acorduri de cooperare comercială. În plus, fabrica Bombardier din Bruges are un nou obiectiv, acela de a moderniza un număr de 53 de tramvaie Hermelijn Rams, care circulă în orașul Anvers. Modernizarea este necesară pentru ca acesta să fie compatibile cu tramvaiele noi. Acest contract are valoarea de aproximativ 23 milioane euro.

” Respectând cadrul legal am făcut totul pentru a asigura ocuparea forței de muncă în Bruges. Atât cooperarea dintre CAF și Bombardier pentru contractul major de tramvaie, cât și noua sarcină de modernizare a tramvaielor Hermelijn Rams din Anvers , ceea ce înseamnă perspective noi și concrete pentru angajați” , a declarat Ben Weyts, Ministrul Mobilității din regiunea Flandra.

”Această licitație de 146 de tramvaie este cea mai mare din istoria operatorului De Lijn și este în același timă exrem de necesară. Tramvaiele le vor înlocui și pe cele vechi care circulă de-a lungul coastei maritime din Anvers (Kusttram)”, a subliniat directorul general  al De Lijn, Roger Kesteloot.

Ultimele Articole