duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Belgia: 60 milioane euro necesare pentru securizarea garilor

07-belgiaMinistrul federal al Mobilitatii din Belgia, doamna Jacqueline Galant, a cerut guvernului federal sa aloce un buget de 58,5 milioane de euro pentru securizarea garilor. Fondurile ar urma sa finanteze in principal instalarea a 295 de sisteme de porti de securitate si a 257 de echipamente de scanare pentru verificarea bagajelor.
In implementarea proiectului, va fi acordata prioritate garilor internationale (Bruxelles-Midi, Bruxelles-Central, Bruxelles-Nord,  Bruxelles-Schuman, Anvers-Central, Anvers-Berchem si Liège-Guillemins). Pentru garile de importanta nationala si garile locale este prevazuta in proiect instalarea de dispozitive temporare.
Ministrul Mobilitatii, doamna Jacqueline Galant, si-a afirmat dorinta de a instala astfel de sisteme de control in garile belgiene inca din septembrie 2015, dupa o tentativa de atentat esuata intr-un tren Thalys care facea legatura intre Bruxelles si Paris.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole