Belarus comanda 10 trenuri Flirt

Compania de Cale Ferata din Belarus si Stadler au semnat un contract pentru furnizarea a 10 trenuri Flirt cu cate cinci vagoane. Primul tren va fi livrat la sfarsitul lui 2020. Noile trenuri vor fi puse in operare pe cele mai aglomerate linii electrificate din reteaua feroviara a tarii.
Trenurile Flirt cu sapte vagoane care circula din 2016 pe ruta Minsk-Gomel vor servi ca baza de platforma pentru noile trenuri. Acestea au o lungime de 92,96 metri si o latime de 3,48 metri, cu o capacitate de 260 de locuri fiecare, din care 16 locuri vor fi disponibile pentru clasa I.
Vagoanele destinate clasei I vor fi dotate cu butoane speciale pentru transmiterea semnalelor audio-video catre conductor. Vor exista spatii speciale pentru bagaje de mari dimensiuni. Trenurile vor fi echipate cu Wi-Fi.
O caracteristica distinctiva a noilor trenuri este instalarea automatelor de vanzare a biletelor intr-un compartiment pentru pasageri.
Pentru cresterea eficientiei operarii materialului rulant, vor fi transmise catre un server al companiei de cale ferata informatii privind locatia trenului, consumul energetic si ruta acestuia.
De asemenea, trenurile care vor fi livrate vor corespunde cerintelor de reglementare tehnica valabila pentru Uniunea Vamala.
In prezent, Caile Ferate din Belarus detin 18 trenuri Flirt.