spot_img
sâmbătă, februarie 4, 2023
spot_img

BEI va finanta proiectul tramvaiului din Tampere

tampereBanca Europeana de Investitii ia in calcul acordarea unui imprumut in valoare de 165 de milioane de euro pentru constructia primei linii de tramvai din orasul Tampere, Finlanda. Valoarea totala a proiectului este de 330 de milioane de euro si implica constructia unei linii care va lega centrul orasului de Sampola. De aici, linii secundare vor continua catre Spitalul Universitar din Tampere si Hervanta.
In aprilie 2015, orasul a ales doua consortii care sa concureze in urmatoarea etapa a licitatiei pentru contractul privind proiectarea si constructia retelei de tramvai. Consortiile precalificate sunt RALLI – VR-Track Ltd, YIT Construction Ltd si Pöyry Finland Oy si Ratatek Ltd si TRALA – Lemminkäinen Infra Oy, Ramboll Finland Oy, Alstom Transport SA si A-Design Engineers Ltd.
Castigatorul va fi anuntat urmatoarea luna si va colabora cu municipalitatea la realizarea proiectului detaliat pana in august. Dupa prezentarea proiectului, partile implicate vor adopta decizia finala privind constructia primei linii de tramvai a orasului.
La jumatatea lunii iunie 2014, municipalitatea a decis sa inceapa proiectul retelei de tramvai. Reteaua va include constructia a doua linii cu o ruta care masoara 23,5 km si 33 de statii care deserveste 48.000 de calatori pe zi. Numarul tramvaielor care vor deservi reteaua este estimat la 26 de unitati, iar contractul va include livrarea pieselor de schimb si serviciile de intretinere si reparatii. Conform descrierii proiectului, costul estimativ pentru achizitia tramvaielor este de aprox. 83 de milioane de euro, iar pretul unui tramvai de 30 de m va costa 3,2 milioane de euro, in timp ce unul de 40 m, va costa 3,8 milioane de euro.
Prima sectiune de linie (Hervanta-centrul orasului) va fi finalizata in 2018-2019, iar intregul proiect va fi finalizat pana in 2022.

Ultimele Articole