BEI va finanta achizitia de material rulant pentru franciza East Anglia

9 august 2016

abbelioBEI are in plan finantarea unui proiect de achizitie de material rulant pentru franciza East Anglia din Marea Britanie. In prezent, Department for Transport preia un nou operator de trenuri (TOC) care va fi responsabil cu achizitionarea de material rulant nou pentru a raspunde cerintelor privind capacitatea ale francizei. Finantatorii de material rulant (ROCSO) se bazeaza pe TOC sa furnizeze trenurile in leasing. Aceasta operatiune este specifica finantatorilor care ofera solutii limitate de finantare a proiectelor.
Costul total al achizitiei de material rulant este de 917 milioane de euro din care finantarea BEI propusa se ridica la 237 de milioane de euro.
Licitatia francizei feroviare East Anglia a atras trei oferte: Abellio East Anglia Ltd (un joint-venture intre Abellio si Stagecoach), First East Anglia Ltd, National Express East Anglia Trains Ltd.
Acordarea contractului ar fi trebuit anuntata in iulie, insa ca urmare a referendumului Brexit decizia nu a fost inca luata. Ofertele sunt inca analizate, iar DfT estimeaza ca va anunta castigatorul contractului in octombrie.