BEI sustine modernizarea retelei de tramvaie din Košice

Banca Europeana de Investitii evalueaza proiectul de modernizare a retelei de tramvaie din Košice estimat la 97 de milioane de euro. In cazul in care este aprobat, BEI poate aloca 9 milioane de euro pentru implementarea proiectului.
Proiectul consta in proiectarea, constructia si darea in exploatare a lucrarilor de modernizare a infrastructurii si catenarei liniilor duble de tramvai cu o lungime totala de 7,9 km.
Traversarile si macazurile vor fi de asemenea modernizate.
Alaturi de materialul rulant achizitionat recent, liniile de tramvai modernizate vor creste fiabilitatea si confortul serviciului de transport public de pasageri, sustinand transferul modal in favoarea transportului public.
Acest lucru va sustine reducerea sau limitarea congestiei pe reteaua existenta de transport, imbunatatind astfel calitatea vietii si accesul la spatiul urban.
Vara trecuta, municipalitatea a finalizat prima parte a celei de-a doua faze a proiectului de modernizare a liniei de tramvai. Eurovia SK a castigat contractul pentru a doua faza a proiectului de modernizare a retelei de tramvai din Košice. Fiind estimat la 80 de milioane de euro, noul contract continua prima etapa a lucrarilor, realizata de Eurovia in perioada aprilie-octombrie 2015 (in valoare de 20 de milioane de euro).
Proiectul de modernizare lansat in 2016 include opt sectiuni separate, dar si reconstructia peroanelor, panourilor de informare si semafoarelor. Reteaua de tramvai are o lungime de peste 33 de km si include 15 statii urbane si periferice.