BEI sustine achizitia de automotoare din Letonia

Banca Europeana de Investitii ia in calcul finantarea proiectului de achizitie de material rulant lansat de operatorul feroviar de calatori din Letonia, Pasažieru vilciens.
Valoarea totala a proiectului este de 220 de milioane de euro, din care finantarea BEI propusa este de 110 milioane.
Proiectul consta in achizitia a 32 de automotoare electrice cu o capacitate de 400-450 de scaune, constructia de noi facilitati de intretinere si un spatiu de garare.
In iunie, Ministerul de Transport a anuntat ca va continua achizitia de trenuri electrice noi, proiectul beneficiind de sustinerea guvernului. A doua runda a procedurii de achizitie va fi lansata in curand.
Achizitia a 32 de trenuri de navetisti cu 400-450 scaune fiecare a fost anuntata anul trecut. Ofertantul castigator va trebui sa furnizeze 32 de trenuri electrice noi, precum si echipamentul necesar pentru intretinerea trenurilor si va instrui personalul responsabil cu intretinerea si reparatia trenurilor.
Pasazieru Vilciens a primit cinci oferte in total din partea Patentes Talgo S.L (Talgo); subsidiara poloneaza a Stadler, Stadler Polska Sp.; joint venture-ul format din Siemens AG si Grupul Sinara in Rusia, Uralskiye Lokomotivi; Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (CAF); si Skoda Vagonka.
Toti cei cinci ofertanti s-au calificat in a doua runda a proiectului.