marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

BEI si India semneaza un acord de 450 mil euro pentru metroul Lucknow

eib-indiaIn cadrul celui de-al 13-lea summit Uniunea Europeana-India, Banca Europeana de Investitii a anuntat ca va finanta proiectul metroului din Lucknow. Investitia totala a BEI este de 450 de milioane de euro si va finanta prima linie de metrou din Lucknow.
„Acordul de astazi reprezinta cel mai mare angajament al Bancii Europene de Investitii in India si cel mai important ajutor pentru investitiile intr-un sistem de transport durabil in afara Europei. Prima linie de metrou din Lucknow este un proiect inovator nu numai pentru Uttar Pradesh si India, dar si pentru angajamentul international consolidat al Bancii UE de a sustine investitiile transformationale”, a declarat Werner Hoyer, Presedintele Bancii Europene de Investitii.
Acordul pe termen lung de 450 de milioane de euro semnat la 30 martie va fi folosit pentru finantarea primei linii de metrou din Lucknow, inclusiv constructia liniei noi de metrou de 23 de km si flota de trenuri de metrou. Linia este prima parte dintr-o retea de metrou mai extinsa planificata pentru capital Uttar Pradesh, cel mai aglomerat stat din India. Atunci cand va fi functional, se estimeaza ca metroul va creste utilizarea transportului public de la 10% la aprox. 27% in orasul cu 3 milioane de locuitori.
Contractele de finantare pentru prima transa a imprumutului acordat de BEI Metroului din Lucknow au fost semnate de Jonathan Taylor, vicepresedinte BEI Asia si Manjeev Singh Puri, Ambasadorul Indiei in Belgia, Luxembourg si Uniunea Europeana.

Ultimele Articole