luni, aprilie 15, 2024
spot_img

BEI furnizeaza 1 miliard de euro proiectelor de infrastructura feroviara italiene

 BEI evalueaza proiectul de infrastructura feroviara al Rete Ferroviaria Italiana. Valoarea totala a proiectului este de 2 miliarde de euro, din care propunerea de finantare a BEI este de 1 miliard de euro. Proiectele sunt incluse in Programul Contracte pentru Investitii incheiat intre Ministerul Infrastructurii si Transporturilor si RFI care are ca scop furnizarea investitiilor necesare pentru a asigura standarde de siguranta si performanta pe reteaua feroviara italiana. Proiectele finantate de banca vor include protectia la trecerile la nivel, siguranta in tuneluri, accesibilitatea statiilor, reducerea zgomotului si riscului hidrogeologic.
Conform estimarilor, proiectul va contribui la conservarea si, in unele cazuri, la cresterea calitatii serviciilor feroviare din Italia si la transportul durabil conform obiectivelor UE.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole