BEI finanțează o linie de mare viteză în Turcia

BEI finanteaza o linie de viteza in Turcia

Firma italiană Salini Impregilo care construiește în România câteva autostrăzi a câștigat în Turcia contractul de realizare a unui tronson dintr-o linie de mare viteză, în valoare de 530 milioane euro.

Asocierea va construi o secțiune lungă de 153 de kilometri din noul Orient Express între Istanbul și granița cu Bulgaria. Asocierea italiană va deține 50,01% din consorțiul format cu firma turcă Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret.

Proiectul, întins pe patru ani, va primi finanțare de la Uniunea Europeană prin Banca Europeană de Investiții. Linia a va fi inclusă în Coridorul Orient – Mediterana de Est a rețelei TransEuropene de Transport TEN – T.

Linie de mare viteză în Turcia. Avantaje

Proiectul, supervizat de Directoratul General al Căilor Ferate din Turcia, va reduce timpii de transport și va duce la dezvoltarea regiunii.

Linia dublă va uni Halkali și Kapikule și va înlocui actuala linie simplă. Lucrările vor include electrificarea, semnalizarea și alte lucrări auxiliare. Trenurile vor putea circula cu viteze de până la 200 de kilometri la oră.