marți, aprilie 30, 2024
spot_img

BEI finanțează extinderea metroului din Varșovia

Municipalitatea Varșovia va primi un împrumut de la 1,5 miliarde zloți (342 mil. EUR) de la Banca Europeană de Investiții pentru dezvoltarea ulterioară a celei de-a doua linii subterane a capitalei poloneze.

Joi, municipalitatea Varșoviei și Banca Europeană de Investiții au semnat un contract pentru un împrumut de 1,5 miliarde zloți (342 mil. EUR) pentru Magistrala II de metrou a orașului.

Fondurile vor asigura finanțarea extinderilor vestice și estice ale liniei, după ce segmentul central a fost deschis în 2015, iar trei stații au fost deschise pe malul drept al râului Vistula în septembrie 2019. La capătul vestic al liniei, primăria intenționează să deschidă o nouă stație de deservire tehnică care să deservească Magistrala II de metrou.

„Suntem hotărâți să investim în calitatea infrastructurii orașului. Vrem să oferim locuitorilor un transport in comun prietenos și ecologic”, a declarat primarul Varșoviei, Rafał Trzaskowski.

Metroul din Varșovia este alcătuit în prezent din două linii, linia M1 care leagă centrul cu districtele sale nordice și sudice, iar linia M2 care leagă partea de est a orașului de vest. „Nucleul” celei de-a doua linii de metrou din Varșovia a fost deschis în martie 2015.

În prezent, sunt disponibile zece stații din a doua linie, urmând ca în total să fie 21. Construcția liniei M2 urmează să fie finalizată până în 2023. Aproximativ 150.000 de pasageri folosesc zilnic linia M2.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole