BEI finanteaza achizitia de tramvaie in Regiunea Silezia

27 februarie 2017

silesian-tramsBanca Europeana de Investitii ia in considerare finantarea unui proiect al Tramwaje Śląskie, in Regiunea Silezia, care implica modernizarea retelei de tramvai si reinnoirea flotei.
Costul total al proiectului este de 1 miliard de zloti (231 de milioane de euro) din care propunerea de finantare BEI este de 330 de milioane de zloti (76 de milioane de euro).
Proiectul consta in constructia infrastructurii de tramvai si modernizarea retelei in regiunea Silezia Superioara (Gorny Slask) din Polonia. Proiectul include constructia a 4 noi sectiuni de linie de tramvai (o lungime totala de linie de 9 km), modernizarea a 22 de sectiuni din liniile de tramvai existente (o lungime totala de linie de 60 de km) si achizitionarea a 45 de unitati de tramvai noi. Noile tramvaie vor circula pe noile sectiuni de linie si vor inlocui materialul rulant invechit.
Noile sectiuni ale liniilor de tramvai vor inlocui partial serviciile de autobuz existente. O mare parte a proiectului va fi finantata de catre UE (Fondul de Coeziune).
La 17 februarie 2017, Tramwaje Śląskie si TOR-KRAK au semnat contractul pentru modernizarea liniei de tramvai nr. 9. Acesta este primul contract semnat in cadrul „Proiectului integrat de modernizare si dezvoltare a infrastructurii de tramvai in Aglomeratia Sileziana-Zagłębiowska si achizitie de tramvaie” – Etapa I. Contractul este cofinantat de catre Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune conform Programului Operational de Infrastructura si Mediu.