spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

BEI finanteaza achizitia de locomotive a Mitsui Rail Europe

Banca Europeana de Investitii ia in considerare acordarea unui imprumut companiei Mitsui Rail Capital Europe (MRCE) in valoare de 120 de milioane de euro pentru extinderea parcului de locomotive pentru inchiriere catre operatorii de servicii feroviare de marfa europeni.
Proiectul companiei in valoare de 250 de milioane de euro consta in achizitia de locomotive electrice pentru inchiriere. Majoritatea locomotivelor va fi omologata pentru operare in mai multe tari.
Cel mai recent proiect de achizitie a locomotivelor MRCE a fost semnat in iunie 2016 cu Siemens pentru zece locomotive multisistem Vectron suplimentare. Prin aceasta comanda, MRCE isi extinde flota de locomotive Vectron la 66 de vehicule. Locomotivele vor fi construite in fabrica Siemens din Munchen, Allach, Germania.
Locomotivele comandate sunt dedicate operarii transfrontaliere intre Germania, Austria si Italia. Pe langa sistemele nationale de control al trenurilor, toate locomotivele sunt echipate si cu Sistemul de Control al Trenurilor European (ETCS). Locomotivele au o capacitate maxima de 6.400 KW si o viteza maxima de 160 km/h.

Ultimele Articole