BEI finanteaza achizitia automotoarelor electrice Abellio

7 octombrie 2016

abellioBanca de Investitii Europene a agreat acordarea sumei de 60 de milioane de lire (68,38 de milioane de euro) pentru cumpararea de trenuri noi pentru imbunatatirea serviciilor de calatori in East Anglia pentru serviciile de intercity, catre aeroport si locale importante din Londra. Cele 378 de vagoane noi vor fi utilizate pe operatorul francizei Abellio si vor inlocui trenurile electrice si diesel vechi folosite in prezent pe aceste rute. Cele 378 de vagoane (58 de trenuri) vor fi livrate de Stadler, conform unui contract in valoare de 686 milioane de euro semnat cu Abellio East Anglia.
Imprumutul BEI este garantat de Fondul European pentru Investitii Strategice (EFSI) conform Planului de Investitii al Europei, iar acesta este primul imprumut pentru transport EFSI din Marea Britanie. Imprumutul BEI pe 28 de ani va finanta cumpararea de material rulant nou de catre Rock Rail East Anglia PLC pentru utilizare de catre Abellio East Anglia Limited, o subsidiara detinuta integral de compania nationala feroviara olandeza Nederlandse Spoorwegen.
Finantarea acestor noi trenuri a fost realizata de Rock Rail si SL Capital cu investitii de capital oferite de joint-venture-ul GLIL, Greater Manchester Pension Fund si London Pensions Fund Authority.