spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

BEI evalueaza proiectul de electrificare din Letonia

Banca Europeana de Investitii evalueaza prima faza a proiectului de electrificare de 25kV 50 Hz din Letonia care include sectiunile dintre Riga si Krustpils, Krustpils si Daugavpils si Krustpils si Rezekne. Lungimea totala a liniilor de cale ferata care sunt programate pentru lucrarile de electrificare este de aprox. 300 km.
Conform raportului Ministerului Transporturilor, revizuit de Cabinetul Ministrilor din Letonia in decembrie 2017, pentru finantarea acestei faze a proiectului de electrificare, va fi utilizat Fondul de Coeziune cu o cofinantare din partea Cailor Ferate Letone. Costul initial a fost de 519 milioane de euro, insa LDz a reusit sa reduca cheltuielile totale la 441 milioane de euro.
Conform Planului National de Dezvoltare, vor fi electrificati 840 km de linie de cale ferata cu o investitie necesara de 1,3 miliarde de euro din care 347 milioane de euro sunt acoperiti de fondurile europene de coeziune.
Letonia intentioneaza sa implementeze planul de electrificare in trei faze. Prima faza va fi lansata anul viitor si ar trebui finalizata pana in 2023, a doua faza va fi finalizata in 2025, iar ultima in 2030.

Ultimele Articole