spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

BEI aloca 1,8 miliarde de euro proiectelor de transport

La 18 octombrie, Banca Europeana de Investitii a aprobat o noua finantare in valoare de 1,8 miliarde de euro pentru proiecte de transport feroviar si rutier. Aceasta finantare include sustinerea modernizarii retelei feroviare si rutiere din Polonia, noi tramvaie in conurbatia Rin-Neckar si trenuri intercity noi care vor circula pe rutele dintre Paris si coasta Normadiei.
Conform Planului de Investitii pentru Europa, banca a aprobat finantarea a 11 proiecte pentru a sustine o investitie totala care se ridica la 1,6 miliarde de euro in 15 tari membre UE. Fondurile vor sustine proiectele de cercetare si dezvoltare din Bulgaria, Germania, Franta si Danemarca, dar si finantarea transportului si infrastructurii sociale din Polonia.
Aceste aprobari fac parte dintr-un pachet in valoare de 4,7 miliarde de euro menit sa finanteze 30 de proiecte din Europa si nu numai care va contribui, printre altele, si la finantarea reconstructiei urbane.
„In continuare, observam lipsa investitiilor in economia europeana ceea ce afecteaza viitoarea competitivitate a continentului, dar si decalaje de piata privind oportunitatile de finantare disponibile pe termen lung. Noile proiecte aprobate continua contributia BEI in eliminarea acestor decalaje, in sustinerea investitiilor durabile in Europa si in intreaga lume”, a declarat Werner Hoyer, Presedintele Bancii Europene de Investitii.
Printre acordurile de imprumut pentru proiecte de transport in Europa, luna aceasta, BEI a acordat companiei Adif Alta Velocidad un imprumut de 600 de milioane de dolari pentru constructia unei noi linii de mare viteza intre Vitoria, Bilbao si San Sebastián si pentru transformarea liniei conventionale dintre San Sebastián si granita franceza (in jur de 17 km) pentru transport mixt (conventional si de mare viteza). De asemenea, Banca a anuntat acordarea unui al doilea imprumut de 1 miliard de euro companiei Société du Grand Paris pentru Linia 15 Sud a proiectului Grand Paris Express.

Ultimele Articole